Kedves Látogató!

Az oldal jelenleg megújítás alatt áll, ezért előfordulhat, hogy nem a legfrissebb információkat tartalmazza.

Kérjük jöjjön vissza később!

 

 

AZ ICOMOS MNB PANTEONJÁRÓL

Az ICOMOS MNB néhány éve létrehozta „Panteon”-ját, melynek tablóit a Titkárság előtti folyosón helyezte el. Az évek során eddig mintegy tíz tabló került a falra.
Az ICOMOS MNB e munkával arra törekszik, hogy a magyar műemlékvédelem – tágabb érelemben a magyar épített örökség – megőrzésében, gondozásában, a műemlékvédelmet szolgáló kutatásban, ismeretterjesztésben, oktatásban, igazgatási munkában, stb. elismerten sokat tevő, bármilyen foglalkozású szakemberek tevékenységének megörökítésére az ICOMOS PANTEON-ban emléket állítson. Előnyben részesülnek azok, akik életükben a műemlékvédelem/örökségvédelem érdekében végzettekért hazai vagy nemzetközi magas kitüntetésben, ill. kiemelkedő munkaköri beosztásban nem részesültek. Élő személyt a Panteonba jelölni nem lehet.
Az MNB Elnöksége fontosnak tartja, hogy távlatban megteremtse annak lehetőségét, hogy a Panteon személyiségei – bővebb életrajzzal, tevékenységük részletezésével, publikációik összefoglalásával, stb. – a jövőben valamilyen méltó kiadványban is meg legyenek örökítve.

Mindezek érdekében az Elnökség arra kéri az ICOMOS MNB tagjait, hogy tegyenek javaslatot a Panteon fentiek szerinti további bővítésére. 
Javaslataikat e-mailen Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Köszönettel
az ICOMOS Elnöksége

 

Korábbi Panteon díjasaink:

Román András Dokumentációs Központ