Kedves Látogató!

Az oldal jelenleg megújítás alatt áll, ezért előfordulhat, hogy nem a legfrissebb információkat tartalmazza.

Kérjük jöjjön vissza később!

Fotók: 

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság 2005 végén határozta el a Román András Könyvtár és Dokumentációs Központ létrehozását, melynek Archívuma Dr. Román András hagyatékát öleli fel. A dokumentációs tár mintegy 6000 darab ritka könyv, kiadvány és dokumentum mellett, főként Magyarország és Európa építészeti alkotásainak megmentésére váró, felújított, vagy éppen már elenyészett műremekeit megörökítő, körülbelül 15000 diaposzitívból áll. Az írott anyagok mellett ez a képanyag egyedülálló dokumentumai a több évtizedes szakmai munkának.

Számos tagunk és vendégünk jelenlétében 2007. december 7-én délután 3-kor, ünnepélyes és meghitt keretek között került sor az ICOMOS Titkárság irodahelyiségeiben a “Román András Archívum” felavatására művészvendégek, Hűvösvölgyi Ildikó és Szabó Gyula Győző közreműködésével.

Román András felesége, Szekeres Varsa Vera jelenlétében Nagy Gergely elnök, Fejérdy Tamás nemzetközi alelnök és Winkler Gábor tiszteletbeli elnök avatták fel a Román András Archívumot, melynek dokumentációs része Román András volt hivatali szobájában található.

Az Archívum képanyaga az interneten vált elérhetővé www.romanandrasarchivum.hu

Az Archívum a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Román András Dokumentációs Központ