Kedves Látogató!

Az oldal jelenleg megújítás alatt áll, ezért előfordulhat, hogy nem a legfrissebb információkat tartalmazza.

Kérjük jöjjön vissza később!

 

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület a Falkép Szakbizottsággal együtt 2022. október 14-16. között konferenciával egybekötött tanulmányutat szervez.
A rendezvény a Szlovák Restaurátorkamarával, valamint a MNM Esztergomi Vármúzeumával, több helyi múzeummal, műemlékvédelmi és művészeti nonprofit intézmény segítségével, a Studiolo Műhellyel együttműködésben kerül megrendezésre.

A három nap során közel 20 helyszínen, szakmai ismertetéssel, előadásokon keresztül betekintést nyerhetünk a felvidéki freskóművészet történetébe és jelenkori megőrzésének módszereibe.

A rendezvény szakmai szervezője Wierdl Zsuzsanna festő- és falkép-restaurátorművész, művészettörténész, az esztergomi királyi kápolna vezető restaurátora.

 

 

Kérjük, jelentkezésüket legkésőbb 2022. szeptember 30-ig küldjék meg a Titkárság részére.

Az előzetes programot ide kattintva érhetik el.

 

 

Az előadásokból Gömöri falképes utak (ISBN: 978-615-01-7085-5) címmel tanulmánykötetet jelentetünk meg. A megjelenés részleteivel kapcsolatosan a Titkárság email címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) várjuk leveleiket.

 

A rendezvény eseményeiről az ICOMOS Híradó is beszámol.
Első rész: ICOMOS Híradó 2022/6
Második rész: ICOMOS Híradó 2023/1

Az

ICOMOS

Magyar Nemzeti Bizottság

Egyesület

tisztelettel hívja

a Román András Archívum

újbóli megnyitására

Időpont: 2019. december 04-e, 17 óra,

Helyszín: Budapest, 11. kerület,

Daróczi út 3, fszt. 7.

Az ICOMOS alapításának 55. évfordulója alkalmából on-line konferenciát tartunk a szervezet történetéről, és a műemlékvédelem szemléletének történeti fejlődéséről és új feladatairól.

Ezt az alkalmat használjuk fel arra is, hogy bemutassuk a Műemlékvédelmi Panteon új tagjait, és kihirdessük a Möller díjazottjainkat.

A program megtekinthető 2020. december 30-án 10.00 órától az alábbi linkre kattintva.

https://youtu.be/-ZWai_w8Lho

 

Az ICOMOS Népi Építészeti Szakbizottsága 2018. szeptember 27-29 között rendezi meg a XXI. Békési Népi Építészeti Tanácskozást, melyre mindenkit szeretettel várunk – a rendezvény és a kapcsolódó szakmai program szervezés alatt áll – részvételi feltételekről később adunk tájékoztatást.

Alkategóriák

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület Történeti kertek Szakbizottságának rendezvénye

Román András Dokumentációs Központ