Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság a benyújtási határidót 2014. január 31-re módosította!

AZ  ICOMOS  MAGYAR  NEMZETI  BIZOTTSÁG 
FELHÍVÁSA
A

 PÉLDAADÓ MŰEMLÉKGONDOZÁSÉRT DÍJ 
2014

ADOMÁNYOZÁSÁRA

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a Műemlékvédelmi Világnap alkalmából 2014-ben is átadja a Példaadó Műemlékgondozásért Díjat. 
A díj célja bemutatni azokat a legkiválóbb módszereket, amelyek a legjobban segítik a műemlékek, helyi értéket képviselő örökségi értékek fennmaradását és megőrzését.

A díjra azok pályázhatnak, akik 
• a tulajdonukban lévő, vagy a rájuk bízott műemlék fenntartása, gondozása során példamutató módon biztosítják az értékek fennmaradását, értékeinek hiteles megőrzését
• akik lehetővé teszik a közösség, a társadalom számára a műemlék értékeinek, jelentőségének megismerését
• akik alkalmas funkció, egyedi programok, rendezvények segítségével mutatják be egy épület (és környezete) jelentőségét
• akik szakszerű, folyamatos karbantartással biztosítják az értékőrzést
• akik az oktatás, nevelés, szakképzés területén olyan programokat képviselnek, amelynek célja a műemlékek, helyi értékek karbantartás útján való fennmaradása.

A díjra azok a helyszínek jelentkezhetnek, ahol a legutolsó felújítás, illetve az utolsó használatba vételi engedély kiadása legalább öt évvel ezelőtt történt, azóta folyamatosan üzemel az épület, illetve program esetén legalább öt évre visszamenőleg lehet módszertant, vagy az eredményeket értékelni.

Pályázni az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság honlapjáról letölthető adatlap kitöltésével, a tevékenységet bemutató dokumentációval lehet. A dokumentáció lehet 10 percnél nem hosszabb film (DVD), vagy/és max. 6000 karakter terjedelmű programismertetés, fénykép- vagy/ és tervdokumentáció.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. január 20. (postabélyegző illetve e-mail kelte)
postai úton: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság 1535 Budapest, Pf.721, vagy
e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
A javaslat megérkezését az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága elektromos levél útján visszaigazolja.

Pályázatot minden magyar állampolgár benyújthat, akinek olyan módszerről, helyszínről van tudomása, amelynek megismertetése a magyar műemlékvédelem eredményesebb gyakorlatát szolgálhatja.

A beérkezett pályaműveket az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság társszervezetetekkel kibővített Díjbizottsága értékeli.

Az adatlap itt töltehető le!

Román András Dokumentációs Központ