0001 0002 0003

„Az értékek megőrzése és továbbörökítése”

Az ICOMOS (Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa) nemzetközi szakmai civil szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának az a célja, hogy minden lehetséges módon előmozdítsa és segítse a műemlékek és műemlékhelyszínek megőrzését, bemutatását, méltó – fenntartható és fenntartó – használatát. Az ICOMOS 1965-ös alapítása óta az ICOMOS MNB részt vesz a műemléki helyreállításokra, a történeti épületekre, együttesekre és helyszínekre vonatkozó nemzetközi dokumentumok kidolgozásában, ismertté tételében, alkalmazásában és folyamatos továbbfejlesztésében. Küldetését hazai és nemzetközi partnerszervezetekkel együttműködve egyebek mellett rendezvények szervezésével, kiadványok közreadásával, szakmai tanácsadással teljesíti.

 

A megújult honlapról

Az ICOMOS MNB már évek óta rendelkezik saját honlappal, amely tartalmilag ugyan igen jónak mondható, ugyanakkor – részben az időközben bekövetkezett technikai fejlődés miatti relatív avulása miatt már nem volt felhasználóbarát.
Az NKA támogatás felhasználásával megújított honlap már a kinyitása első pillanatában jelzi, hogy gyökeresen új, korszerű, minden ízében felhasználóbarát megoldás született.
A régi honlap – archív formában – változatlanul hozzáférhető marad. A tartalomfejlesztés tekintetében ugyancsak fontos lépés a kétnyelvűség bevezetése. Az angol nyelvű tartalom részben az új honlap indításakor azonnal, részben fokozatosan válik teljes körben elérhetővé.

Újdonságok

A Műemléki Világnap alkalmából online konferenciát szerveztünk Újragondolt műemlékvédelem címmel, amelynek programja a képre kattintva érhető el.

ICOMOS Híradó

A Magyar Nemzeti Bizottság közleményei.

1 százalék

1 százalék

Felajánlását köszönjük! Adószám: 18083897-1-43

XXII. Békési Népi Építészeti Tanácskozás

XXII. Békési Népi Építészeti Tanácskozás. A részletek-és az online előadások ide kattintva megtekinthetőek.

Tagkártya

Tagság

Tagság és tagkártya. A 2020. évi tagdíjat 2019. október 31-ig befizetni szíveskedjenek.

Román András Dokumentációs Központ