Kedves Látogató!

Az oldal jelenleg megújítás alatt áll, ezért előfordulhat, hogy nem a legfrissebb információkat tartalmazza.

Kérjük jöjjön vissza később!

 

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület a Falkép Szakbizottsággal együtt 2022. október 14-16. között konferenciával egybekötött tanulmányutat szervez.
A rendezvény a Szlovák Restaurátorkamarával, valamint a MNM Esztergomi Vármúzeumával, több helyi múzeummal, műemlékvédelmi és művészeti nonprofit intézmény segítségével, a Studiolo Műhellyel együttműködésben kerül megrendezésre.

A három nap során közel 20 helyszínen, szakmai ismertetéssel, előadásokon keresztül betekintést nyerhetünk a felvidéki freskóművészet történetébe és jelenkori megőrzésének módszereibe.

A rendezvény szakmai szervezője Wierdl Zsuzsanna festő- és falkép-restaurátorművész, művészettörténész, az esztergomi királyi kápolna vezető restaurátora.

 

 

Kérjük, jelentkezésüket legkésőbb 2022. szeptember 30-ig küldjék meg a Titkárság részére.

Az előzetes programot ide kattintva érhetik el.

 

 

Az előadásokból Gömöri falképes utak (ISBN: 978-615-01-7085-5) címmel tanulmánykötetet jelentetünk meg. A megjelenés részleteivel kapcsolatosan a Titkárság email címére (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) várjuk leveleiket.

 

A rendezvény eseményeiről az ICOMOS Híradó is beszámol.
Első rész: ICOMOS Híradó 2022/6
Második rész: ICOMOS Híradó 2023/1

Román András Dokumentációs Központ